Amikor az Egód túlnő a Lelkeden

Sokat gondolkodtam azon, hogy leírjam-e. Mert egyébként akár megítélésnek is hathat(na), de nem annak szánom.

a legnagyobb egyéniségek az önimádatuk miatt vallanak szégyent

A legnagyobb szeretettel írom le a véleményemet – hangsúlyozom: az Én véleményem -, bár tudom, hogy ezzel nem mindenki tud azonosulni, ami számomra egyébként tényleg elfogadható dolog.

Azt gondolom, hogy olyan valaki, aki mások munkáját aratja le saját dicsőségeként és aki nem tud önálló gondolatból született sikert felmutatni, az leginkább köszönje meg azoknak az embereknek a munkáját, gondolatait, akik által érvényesült (más kérdés, hogy eldobta magától jó messzire őket, hogy ne emlékeztessék arra, hogy nem az ő sikere az elért eredmény), mintsem fennhangon hirdesse, milyen nagyszerű ember ő.

Tudjátok, azt gondolom, hogy a legnagyobb egyéniségek az önimádatuk miatt vallanak szégyent.

Mert annyira magabiztossá válnak, hogy nem látnak már meg más, fontos dolgokat, csak például a saját tükörképüket visszaköszönni a tó vizében, az égen, a csillagokban, így persze nem néznek maguk elé és észre sem veszik, ha óriási szakadék felé mennek elszántan. Ha eléjük áll valaki, aki még mellettük van a számtalan ignorálás után is, gúnyosan lenézve kacag egyet..hogyan is eshetne baja egy olyan félistennek, mint ő? Aztán persze ott a szakadék, amibe a legtöbben beleesnek, onnét pedig igen nehéz kimászni.

Azt gondolom, hogy a legbölcsebb alázattal élni, Istennek adva hálát az elért sikerekért, az emberekért, akik segítettek. És még véletlenül sem szabad elhinni: egyedül magadnak köszönhetsz mindent.

Mert a Nap sem süt mindig, mindenkire. Az alázat fontos. Ne engedd, hogy az ördög felröhögjön, amikor elhiteti veled, mennyire szuper vagy és legyőzhetetlen.

Szerintem akkor írod alá a saját halálítéleted, amikor az Egód túlnő a Lelkeden.

Szeretettel: 

Jurák Kata

https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/26508/pics/lead_800x600.jpg
Jurák Kata,jurák kata idézet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?