Te is taktikázol?

Az a baj a legtöbb kapcsolattal, hogy nem tudnak játszmák és drámák nélkül egyszerűen csak boldognak lenni benne. Mert kell az egódnak, hogy érezd, a másiknak mennyire fáj a hiányod, és azért nem hívod, hogy ő hívjon és ne te emeld fel a telefont (mert azért azt mégsem), közben meg persze idegesen dobolsz az ujjaiddal, hogy mikor csörög már és percenként kérdezgeted magadtól, hogy “miért nem hív?!”.

Ilyenkor persze nem gondolsz bele, hogy a másik ugyanezt éli meg és igazából totálisan feleslegesen szereztek magatoknak és egymásnak kellemetlen perceket.


Azt gondolom, hogy amikor taktikázol egy kapcsolatban, meghazudtolod az érzést is, amit megélsz.


Mert úgy, mint a sakkban, észrevétlenül ütöd ki a másik érzelmi bástyáit és semmisíted meg lépésről-lépésre..neked persze jól esik minden egyes pillanat, amikor te ütsz és nem téged ütnek ki.. néha sokat kell gondolkodnod, hogy mi legyen a következő lépés és a másik miért tette azt, amit..Míg végül a sakk-matt be nem következik. Akkor meg nem érted, hogy miért alakult úgy, hogy egyedül maradtál a kapcsolatban.


Szerintem a legjobb mégiscsak az, amikor már az elején megfogalmazzátok azt, hogy a szerelem az tisztelet, őszinteség és felelősség. Nem játék. És semmiképpen sem az a célja, hogy valamelyikőtök legyőzze a másikat.

Szeretettel: 

Jurák Kata

https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/26593/pics/lead_800x600.jpg
Jurák Kata,jurák kata idézet,szerelem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?