Komfortzónás önsajnálat

Nagyon sokszor találkozom olyan élethelyzettel, amikor azt látni, hogy valaki annyira jól érzi magát az önsajnálatban, hogy az válik a komfortzónájává. Azt gondolom, hogy helye van annak, hogy egy kicsit sajnáld magad, de ez ne tartson tovább 24 óránál. Mi nők egyébként zseniálisan tudjuk sajnáltatni magunkat az önsajnálaton kívül - amiben szintén profik vagyunk. 

Aztán vannak, akik továbbfejlesztve ezt simán rátolják a társukra a saját hibájukat, felelősség nem vállalásukat és ilyenkor amúgy tényleg nehéz nemet mondani, mert naná, hogy segítesz a másikon, mert "szegény ő"...neki milyen rossz, nélküled nem is élne, ésatöbbi. De tudjátok, azt gondolom, hogy néha az a segítség, ha nem segítesz.

Álljon fel egyedül a padlóról, tanulja meg, hogy a tetteinek következményei vannak, amit sírással nem lehet megoldani és te nem állhatsz mindig oda helyette, míg ő törölgeti a könnyeit.

A felelősséget mindenkinek vállalnia kell a tetteiért, a döntéseiért. És neked a saját életedet kell élned. Nem az övét.

Szeretettel: 

Jurák Kata

https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/26674/pics/lead_800x600.jpg
elengedés,felelősségvállalás,Jurák Kata,jurák kata idézet,lelki egészség,önsajnálat,szakítás,szerelem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?