Nehéz út vezet odáig, hogy hálás legyél a nehézségekért is

Nehéz út vezet odáig, hogy hálás legyél a nehézségért is. Amikor annyi átsírt éjszaka és betegség és csalódás és mélypont van az életedben, hogy azt gondolod, ép ésszel ezt nem lehet kibírni, nem hiszed el, hogy mindez a javadat szolgálja. Csak a fájdalmat érzed, ami szétszakít belül, csak azt látod, hogy minden nap történik valami olyan dolog, ami még mélyebbre húz. 

Persze baromira azt gondolod, hogy "na, ennél lejjebb nem lehetek", aztán mégis.

Hirtelen egy óriási gödör mélyén üldögélsz és már annak is örülsz, ha nem süllyedsz tovább. Szóval nézel magad elé, meg nem érted, hogyan tudtál onnan fentről ekkorát zuhanni. Amikor te mindig szárnyakat adsz mindenkinek, segítesz és támogatsz..hogyan tudtál mégis ide kerülni..?

Elkezded sajnálni magad, mert persze van miért. Aztán észreveszed, hogy amúgy nem vagy a gödör mélyén, mert vannak ágak, amik erősen megtartottak, összezártak...nem hajlottak el és nem törtek ketté. Stabilan ott vannak, nem engednek zuhanni tovább. És rájössz, hogy nem felfelé kellett volna nézni és várni, hogy fentről nyújtsanak segítő kezet..és nem arra gondolni, hogy hol vannak azok, akik segíthetnének...hanem megkapaszkodsz az ágakban..és észreveszed, hogy egyébként a gödörből ki tudsz jutni, mert vannak ágak nem csak alattad, hanem melletted és feletted is..és ki tudsz jutni.

Igaz, nem könnyű, meg tényleg meg kell mozdulnod, de erőt ad, hogy minden ág erős és tudod, ha beléjük kapaszkodsz, nem eshet bántódásod.
Egyre bátrabban mászol fel és hirtelen azt veszed észre, hogy már kint is vagy. Lenézel és persze még fáj a zuhanás emléke és az, hogyan és ki lökött bele, de már hálás vagy ezért a tapasztalásért.

Mert megtudtad, hogy vannak olyan ágak, amik sosem törnek el, amik ott vannak a bajban, akik segítenek a legmélyebb krízisben is. És tudod, hogy innentől csak rájuk érdemes nézned...
Isten. Család. Barátok.

Szeretettel: 

Jurák Kata

https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/26692/pics/lead_800x600.jpg
család,életmód,Jurák Kata,lelki egészség,önsajnálat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?