Nem kell túlbonyolítani. Tényleg nem.

Az évek alatt megtanulod: ha valakinek fontos vagy, akkor keres. És már nem mantrázol önmegnyugtató kibúvókat, hogy “azért nem hív, mert nem ér rá..” vagy “biztos nincs alkalma arra, hogy megcsörgessen”. Nem. Az idő múlásával komoly tapasztalatot szerzel abban, hogy helyén kezeld a dolgokat.

Ha valaki akar téged, az időt szakít rád. Érdekli, hogy mi van veled, akarja hallani a hangod. És nem csak akkor, amikor Neki szüksége van Rád. Mert szeret. Mert fontos vagy neki. Tudod, úgy igazán…és nem csak szavakkal. Igen, az évek múlásával már nem az számít, hogy ki mit mond. Hanem az, hogy ki mit tesz.

Azt hiszem a legnagyobb hiba mégiscsak az, amikor nem szabunk határt a gondolatainknak. Felruházunk embereket olyan tulajdonságokkal, amivel nem rendelkeznek, mást látunk dolgokba, mint amik valójában.
Egy idő után megtanulod persze a finom különbségtételeket...de addig..addig még sokszor kerülsz a padlóra, döngetsz zárt ajtókat, és sírod könnyesre a párnád.
Tudod, a legnehezebb mégiscsak az, hogy be kell ismerned önmagad kudarcát.

Régebben úgy gondoltam, hogy minden találkozás mély nyomot hagy a lelkünkben. Meg azt is, hogy addig maradj, amíg be nem teljesítetted a küldetésed a másikkal kapcsolatban.
Most már azt gondolom, hogy minden találkozás egy felismerés. Felismered, hogy szükséged van rá..vagy tartod annyira erősnek magad, hogy tudsz nemet mondani.
Mert értékeled magad annyira, hogy tovább lépj, mert az már csak visszahúzna, leuralna.
Nincs szükség mantrákra, hogy “megváltozik”, meg hogy:”minden jó lesz”. Egész egyszerűen tovább kell állni a felismeréssel a szívedben: azért kaptad, hogy tudd, mire nincs szükséged.
Nem kell túlbonyolítani. Tényleg nem.

Jurák Kata

https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/26752/pics/lead_800x600.jpg
elengedés,felelősségvállalás,jurák kata idézet,szakítás,szerelem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?