A szeretet nem jelenti azt, hogy bármit megtehetnek veled!

Szerintem meg kell húzni a határvonalat, hogy meddig engeded meg magadnak, hogy "elnézd, megértsd, toleráld" a másik viselkedését, ami számodra bántó.

Persze, tudom én azt, hogy mindig van mentség arra, ha az ő szenvedéstörténete miatt ingerültebb veled és az is természetessé vált köztetek, hogy mindig az számít, hogy Vele mi van - és kicsit sem érdekli, hogy Te hogy vagy, te mit érzel. Tudod, az ilyen kapcsolatokban neked nem kell mártírként benne lenned.

Senkit nem kell megmentened, pláne ha az a másik nem képes a változásra és klasszul dagonyázik a "szegény én" szerepében. Tudom, hogy nehéz, de el kell fogadni, hogy nem tudod megérteni és nem is kell a viselkedését. Igen, ilyenkor teszed fel magadnak azokat a kérdéseket, hogy "de ha én megtettem mindent érte, miért bánik így velem?" "miért engem tart rossznak?" "mit rontok el?"


Szeretném, ha tudatosítanád magadban: nem te vagy a rossz, mert jót adsz másnak. Az ő hibája, hogy nem tudja értékelni a szereteted, a gondoskodásodat. De a Te hibád, ha ezt sokáig tűröd. 

És mivel úgysem fogod megérteni Őt, hiszen Ő sincs tisztában magával, ezért felesleges is magyarázatot keresni. Azt gondolom, hogy a lehető legbölcsebb dolog, ha mindezek ellenére még mindig szereted, hogy kiszállsz a kapcsolatból. Önvédelemből. És mert Ő is csak úgy tudja megtanulni értékelni azokat a dolgokat, amit tőled kapott és ami mostantól hiányként jelentkezik majd az életében. 


Te minden eltelt nappal erősebbé válsz, míg ő...jobb esetben észbe kap és változtat az életén...míg akadhat olyan, aki folytatja a szenvedéstörténetét. De az már nem a te felelősséged.

Te merj boldog lenni, merj változtatni és tudj nemet mondani. A szeretet nem jelenti azt, hogy bármit megtehetnek veled.

Mert akkor az nem szeretet...hanem önfeladás.

Szeretettel: 

Jurák Kata

https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/26875/pics/lead_800x600.jpg
elengedés,felelősségvállalás,Jurák Kata,jurák kata idézet,lelki egészség,szakítás,szerelem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?