Legyőzhetetlenné válni

A legtöbben szeretik másként látni magukat, mint amilyenek valójában és amúgy tényleg könnyebb nem szembenézni a hibáinkkal, hanem másokat hibáztatni mindenért. Egy kapcsolat felbomlása után mindig azt szoktam javasolni, hogy ne ugorjanak fejest azonnal egy másikba, hagyjanak időt maguknak arra, hogy megvizsgálják a felismeréseket, tanításokat, amiket az eltelt időszak alatt kaptak meg. Mert nem csak a másik a hibás mindenért. Egy kapcsolatban két ember van, mindketten tesztek bele és vesztek el belőle. 
A szakítás utáni időszakban sokan csak a fájdalmukra koncentrálnak, a múltbeli sérelmeken rágódnak, holott azokat inkább tanításként kellene felfogniuk és jellemformálásukra fordítani. Amíg nem ismered fel, hogy te bizony infant vagy éppen uralkodó, hárító, megalkuvó, szeretet nélküli viselkedést valósítasz meg és ezt miért teszed, akkor mindig ugyanazokat a kapcsolati hibákat fogod megélni, amíg meg nem tanulod, hogy ezeket elhagyd. 


A szereplők változnak csak, a tanítás az tanítás marad. Érdemes hát minél előbb magadba vésni és formálni a jellemed, hogy ne okozz még több sérülést sem másoknak, sem pedig magadnak. 


Lehet, hogy néhány hétig nem fogod magad erősnek érezni a felismerések által, mert szembenézel a hibáiddal, gyengeségeiddel, megküzdesz a démonjaiddal, igen, ez valódi erőpróba... de utána legyőzhetetlenné válsz. Mert tudod, hogy ki vagy és hogy mit bírsz. És mert tudod azt is, hogy neked nem kell senki ahhoz, hogy boldog legyél, hiszen te önmagadban is megtalálod a csodát, nincsenek kényszeres, függőségi kapcsolódásaid, nem kell egy másik ember ahhoz, hogy egésznek érezd magad. 
"Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni"...De megéri. Hidd el.

Szeretettel: 

Jurák Kata

https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/28060/pics/lead_800x600.jpg
Jurák Kata,jurák kata idézet,szakítás,szerelem,szeretet,tudatosság
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?