Szeretetprosti nők, hitegető férfiak

 

Ha valakivel testi kapcsolatot alakítasz ki, akkor azt érdemes tisztázni, hogy ez csak szexről szól számodra vagy igen, vannak benne érzelmek is. Az, aki nem tiszteli magát, ne várjon tiszteletet. És ez mindenkire vonatkozik, nőre, férfira egyaránt.

A pasik persze képesek ezt lazán kezelni, mi, nők vagyunk azok, akik tudatosan vagy öntudatlanul, zsigerből azt gondoljuk, ha már odaadtuk magunkat valakinek, akkor az szeret, az egyfajta kötődés és még ha most a férfi nem is szerelmes, majd az lesz...(aztán mégsem). 

Nem árt, ha tudjátok és tudatosítjátok magatokban: a szexuális kapcsolat önmagában nem feltételezi az intimitást és bizony távol áll a szerelemtől is. Attól, hogy valakivel rendszeresen szexeltek, nem jelenti azt, hogy komoly kapcsolat lehet belőle, ne reménykedj, ha a pasi egyébként ezt az elején jelezte, hogy másra ne is számíts...Mert bizony ilyen is van, aki korrektül megmondja: "kicsikém, néha találkozzunk, de nem akarok komoly kapcsolatot."

Te persze boldog vagy, meg reménykedsz és beleadod a női praktikáidat, hogy elcsábítsd a lelkét is...Néha egyébként bejön, amíg a pasi rá nem ébred, hogy behálóztad, akarata ellenére. Ilyenkor pedig a kis pókhálóból, amit szőttél neki, szabadulni akar...és fog is.

Ha az egyik vagy mindkét fél megjátssza magát, akár el is hihetik, hogy a testi kapcsolatból megszülethet valós érzelmi kötődés is...de azt gondolom, hogy ez igazából önbecsapás vagy megtévesztés. 

Van egy barátom, jóképű, független, biztos egzisztenciával rendelkezik, éppen ezért prédaként tekintenek rá a nők. Ő persze élvezi, hogy körbezsongják és ki is használja a kínálkozó lehetőségeket. Amikor arról beszélgettünk, hogy ez mennyire korrekt szerinte a nőkkel szemben, azt mondta, hogy igazán nem ő áltatja őket, hanem ők csapják be saját magukat. Mert nem ígér semmit, csak néhány kellemesen eltöltött órát, az pedig már nem rajta múlik, hogy a nők két-három találkozás után azt gondolják, hogy ez már "rendszeres" és ebből azt a téves következtetést vonják le, hogy ők együtt vannak.  Pedig dehogy. És akkor jön a felismerés, a könnyek, a "szakítás"...amit szintén nem ért a Férfi, mert számára ez nem kapcsolat volt, csak szex. És értetlenül áll a düh, a sértettség előtt, hiszen ő már az elején közölte, ne várjon a másik többet. Mindezt azért írtam le, hogy tudatosítsd magadban, ha belemész egy szeretői státuszba, ne akarj feleségként funkcionálni, mert ha szerető vagy, az is maradsz egy férfi szemében. Még akkor is, ha az ágyban gyengéd és figyelmes veled, ne láss bele többet, mint ami. Testi kapcsolat. 

Szerintem az is baromira fontos, hogy a nők képesek legyenek arra, hogy megőrizzék a tartásukat és megválogassák, kit engednek a testükbe és ezáltal a lelkükbe is. Vannak, akik azt gondolják, ha odaadják magukat, akkor ezzel már szerethetőek, pedig dehogy...Ne áltassátok magatokat, legyen tartásotok, ne menjetek bele megalázó kapcsolati státuszba csak azért, mert az az illúziód, hogy ebből több lehet.

És még valami: egyetlen férfi sem büszke arra, ha a nő, aki mellette van, előtte már több tucatnyi másikkal volt testi kapcsolatban. Mert amúgy az, hogy megválogatod, kivel kerülsz intim közelségbe, azt is mutatja, mennyire vagy fontos önmagad számára, hogy nem osztogatod magad bárkinek.

Az, aki nem tiszteli magát, ne várjon tiszteletet. És ez mindenkire vonatkozik, nőre, férfira egyaránt.

A hitegetésnél nincs rosszabb. Amikor áltatod a másikat, pedig tudod, hogy igazából nem tudnál vele komoly kapcsolatot kialakítani, csupán "klassz vele lenni néhány órára", olyan jól elszórakoztat...de nem érzed azt, hogy ebben több lehetne, mint laza, könnyed kapcsolat. Neki persze ezt nem mondod, ő pedig egyre többet és többet akar, várja, hogy közös programokat szervezzetek, hogy szerelmes párként funkcionáljatok...néha persze elmentek sétálni vagy moziba is, amitől még inkább boldog várakozással tekint a közös jövőtökre...Neked persze borsózik a hátad is, ha belegondolsz, hogy esetleg egy hétvégét vele kellene töltened, de nincs bátorságod elmondani neki, mert láthatóan ő teljesen odáig van érted és egyébként az egódnak határozottan jól esik ez a rajongás. 

Így aztán a komfortzónádban maradsz és nem mondod meg az igazat neki, nehogy ezt ne fogadja el és az a néhány óra eltűnjön, amíg egyébként tényleg kellemesen elszórakoztat téged. Tudod, ez nem csupán felé, hanem önmagad felé is arculcsapás. Mert az, hogy egy másik embert belepörgetsz egy szerelem ígéretébe (amit sosem mondtál neki), óriási fájdalmat okozhatsz és úgy érezheti, kihasználtad, becsaptad. Önmagad felé pedig azért problémás, mert képtelen vagy kilépni az Egód fogságából és figyelni a lelkedre. 

Tudom, persze, kell a tapasztalás és amúgy olyan jó magyarázatot tudsz gyártani a viselkedésedre...de az igazság az, hogy rohadtul inkorrekt, amit csinálsz és nincs az az ember, akinek joga lenne áltatni másokat. Még akkor sem, ha olyan jól elhitetted magaddal, hogy ez nem szemétség, nem áltatod a másikat és nem használod ki őt. 

Azt hiszem, a legnagyobb baj, ha olyan illúzióba tolsz bele másokat, ami nélküled nem létezett volna számára...és egyedül hagytad abban a világban, amit te teremtettél számára.

Szeretettel: 

Jurák Kata

1
https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/29790/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ildikó 2016-09-15 23:32:36
Drága Kata! A befejező gondolatod belèm égett...,
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?