Jurák Kata, a feministák, meg a ballibsi hiszti


Mióta első számú közellenséggé avanzsálódtam feminista és balliberális körökben, elég izgalmas az egyébként sem unalmas életem. Azt, hogy ekkora hatása lesz az előző posztnak, nem gondoltam volna, mint ahogyan azt sem, hogy még egy ál-Kata is megjelenik majd, akit Puskás Panninak hívnak. Pannink szivárványszínű fotóval is rendelkezik, amit mégsem kommentálnék. Azt azonban igen, amit azok a szervezetek, propagandisták művelnek "kulturált véleménynyilvánítás" címszó alatt, akikhez köthető a kisasszony és a "szivárványszínűek" tevékenysége is.

Döbbenetes és felkavaró volt olyan hozzászólásokat olvasni, ami nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a bejegyzés tartalmát, nekem pedig azt írta, hogy "azért, mert két gyereket ellettél, szartál a világba, ne mondd meg, hogy mi legyek". Arra most nem térnék ki részletesen, hogy a gyerekeket "kis fosógépeknek" tituláló nőnek született egyedek közül volt, aki gyerekvédelmi szakembernek (?!) mondta magát, de elgondolkodtató, hogy ilyen ideológiai nézettel hogyan is végezhet ilyen munkát...Megnéztem az adatlapjaikat, egy közös volt bennük: arcukat nem vállaló, de macskákkal, kutyákkal, továbbá a mellettük való kiállással teletűzdelt üzenőfal jellemzi őket, amivel szerintem elfojtott anyai ösztöneiket helyettesítik.

Voltam én férfi, aztán gyerektelen, aztán boldogtalan, frusztrált, depressziós, kormánypropagandista és Ákos felesége is...legalábbis szerintük.

Miután még mindig nem tudták megállítani a bejegyzés széles körben való terjedését, jött az újabb zseniális ötlet: megjelent egy cikk, hogy nem is én írtam az ominózus bejegyzést - ami egyébként a blogger szerint kísérlet volt -, hanem Puskás PanniEzt a cikket  az üvegplafon.blog.hu olyannyira jónak találta, hogy mindjárt ki is tette főoldalra, amit pedig naná, hogy az index is rögtön hozott címlapon. Ezt én sem hagytam szó nélkül....

 A világot más szemüvegen keresztül látják. Na de ennyire?!

"Ez mégiscsak jól esik, hogy valakinek annyira fontos vagyok és tetszik, amit írok, hogy a magáénak kiáltsa ki. Ez egy újabb szakmai mérföldkő: plagizálnak. Sőt! Az Index bloggere még a gondolatomat is magáévá tette, végülis ez volt a cél..Puskás Panni pedig olyannyira azonosult vele, hogy az tényleg legyezgeti a hiúságomat.

Értem én, hogy kell a letöltés és a figyelem, meg a fricskát is, de azért mindennek van határa. Meggyőződésem, hogy Panni önállóan nem tud olvasót toborozni, de mástól gondolatot lopni, mégiscsak bicskanyitogató. Óvodás szintű, közönséges, buta dolog megpróbálni engem hiteltelenné tenni. Az, hogy a blogger azt képzeli, hogy tud az én stílusomban néhány sort bepötyögni, mindenképpen nagyfokú önbizalomról tesz tanúbizonyságot, de lássuk be, hogy trollkodni sem tud, nemhogy írni.

Elhiszem, hogy fáj az üvegplafonnak és a feminista gittegyletének, hogy minden negatív, fröcsögő kommentjük ellenére sok embert elért az általuk primitívnek tartott bejegyzés.Értem én, hogy meg akarják állítani a bejegyzés osztását, nehogy terjedjen az a nézet, ami az ő és hozzá hasonló feministák létét veszélybe sodorná, hiszen a család fontosságára irányítja a figyelmet. Mondjuk az, hogy engem próbálnak meg hiteltelenné tenni, azért mégiscsak illik a róluk kialakított képbe.

De azért mégiscsak kicsit agyrém ez a dolog, nem? Lehet, hogy számára játék az írás és kenyere a manipuláció, de ez tőlem távol áll. Határozottan visszautasítom a Puskás Panni (ki az a nő?!)által írt bejegyzést és megteszem a megfelelő jogi lépéseket. És ezúton is ajánlom az Index figyelmébe, hogy válogassa meg, kiket enged blogolni és milyen tartalommal. Ha pedig az oldalletöltés és az olvasottság elérése a cél, talán más eszközöket kellene választaniuk. Mondjuk hitelesség. Szakmaiság. Istentől áldott, békés, boldog új évet kívánok!"

Jó volt amúgy a szilvesztert azzal tölteni, hogy az indexnek és a blog.hu-nak írogatok levelet, megjegyzem, hogy azonnal törölték a bejegyzést, miután megemlítettem a sérelemdíj, büntetőjogi tényállás és per szavakat. Felemelő volt mindemellett hajnalig bújni az internetet, hogy hol és milyen hazugság bukkan fel ismét rólam.

Ja,  bocsi,

Az, hogy sokan szövegértelmezési problémákkal küzdenek, nem gondolom, hogy én tehetek, mint ahogyan arról sem, ha úgy ír véleményt valaki, hogy el sem olvassa a cikk tartalmát, csak csatlakozik a gyűlölködőkhöz. Így nem is szeretném megpróbálni elmagyarázni, hogy mi is volt a mondandója, mert láthatóan a második bekezdésben leírtakat sem tudták felfogni, hogy nem azokról írok, akik valóban depressziós betegségben szenvednek, és még véletlenül sem tagadtam, hogy létezik szülés utáni depresszió. Szerintem kiragadni részeket egy írásból és nem is arról kommentelni, ami a téma, mégiscsak nagyon fura magatartás és meddő próbálkozás lenne bármit is megértetni azokkal, akik nem akarják megérteni a lényeget. Mert sokkal könnyebb hőzöngeni. 

Néha azt éreztem, hogy hiénaként nyomulnak az oldalamra, hogy mindenbe belekössenek, uszítsanak és gyűlölködjenek. Kritizálták a kritikát és elítélték az ítélkezést, ami eléggé abszurd, ez belátható. Sokszor mosolyogtam és sokszor nagyon nehéz volt nem megszólalni, mert az, hogy a gyerekeimet vegyék a szájukra, nehezen tolerálható számomra.

Persze nem az számít, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki. És akkor itt elérkeztünk egy nagyon fontos ponthoz. 

Miért is baj, hogy valaki a tradicionális értékekre hívja fel a figyelmet? Kinek is baj ez ennyire?

A legtöbb támadást a balliberális hívektől és a női jogvédőktől kaptam. (Akik persze még véletlenül sem feministák, hanem női jogvédők. Aztán meg véletlenül kibújik a szög a zsákból és nahát, feminista élharcosok.)

A feminizmusról az a nagyon határozott véleményem, hogy a nők hagyományos nőiességét próbálja totálisan eltemetni, valamint kampányszerűen hangolják a pasik és a házasság ellen "elnyomott nőtársaikat". Gondolom, az mindenki számára egyértelmű, hogy a nők nem nőiesek, a férfiak nem férfiasak, a gyermekek száma pedig csökken. Köszönjük, a feministák elérték céljukat: jogvédő cukormáz alatt simán szétzüllesztették a társadalmi normarendszer alapjait. Mert a tipikus feminista harc a "sztereotip nemi szerepek" ellen eleve azt célozza meg, hogy a nők nőiességét és a férfiak férfiasságát megszüntessék.

De miért?

A nemi szerepek ősi, természetes velejárói biológiai, pszichológiai, faji karakterünknek, lelki alkatunknak, kultúránknak. A nőtől elvárni, hogy nőies legyen, a férfitól pedig, hogy férfias, nem "patriarchális, szexista elnyomás", hanem civilizáció.

Ennek tudatos szétzilálása vezet olyan önmeghatározáshoz, hogy "az illetőnek nincs is neme", mert amúgy "legyen az, aminek éppen érzi magát": egyik nap nő, máskor férfi.

Én sokkot kapok a metroszexuális ruháktól, a legújabb Gucci bemutatót látva pedig komolyan elgondolkoztam azon, hogy most vagy én vagyok maradi, vagy az ott látottak tényleg hányingerkeltőek lennének mások számára is egy férfin.

Szép, új világ...Gucci 2016, férfi divatbemutató

Határozott véleményem az - és ebben a nekem írt több száz üzenet is megerősített, - hogy a férfiak vágynak a nőkre. A hagyományos, klasszikus értelemben vett nőkre, ami azért igencsak elgondolkodtató. (Ezek szerint eltűntek?)


Úgy tűnik, hogy a feminizmus nem ad sem boldogságot, sem pedig biztonságot a nőknek, sőt, ahogy megtapasztaltam, eléggé elkeseredetté, durvává tette a híveit. Viszont döbbenetes az, hogy kiemelkedő sikert ért el abban, hogy a gyerektelenséget favorizálja, az önálló, karrierista nő képét, akinek senkire nincs szüksége - magán kívül persze.

Így lettem én egyszemélyben felelős például a túlnépesedésért is (sic!), persze azt már nem értem, hogy miért az európai embernek kellene gigantikus méretű gyermektelenséget produkálni, láthatóan itt vannak hanyatló nemzetek, nem az araboknál vagy Afrikában. S hogy ezt miért is nem ott propagálják?

Azon kívül, hogy nem sok esélyt látnék ott egy-egy feminista számára a magas életkor elérésére, nyilván van egy tudatos mozgatórugója is, amit kifejezetten jól álcáznak a nagy segítőkészség és elfogadás és jogvédelem égisze alatt. 

A feminista mozgalmak bizonyítottan a Soros-féle alapítványokon keresztül akarják ideológiájukat ráerőszakolni a társadalom egészére, és azokat, akik nem fogadják el, egészen egyszerűen kirekesztik, ócsárolják vagy ellehetetlenítik. A mostani akciójuk ellenem pontosan illik a róluk alkotott képbe és igencsak jó érzéssel tölt el, hogy ennyire veszélyesnek tartanak a feminista létre.

Mert amúgy nem is értem, mit képzelek magamról, hogy a család fontosságára hívom fel a figyelmet...de ennél nagyobb baklövést, hogy az üvegplafon leközölje a Puskás-féle hazugságot, nem is kívánhattam volna. Az Üvegplafon.blog alapítójának hitelességét ugyanis megkérdőjelezhetővé tette az, hogy megjelentette a "leleplező írást rólam", ami viccnek, fricskának semmiképpen nem volt nevezhető, de legalább arra jó volt, hogy még a saját pártolóik táborában is megosztottságot generált. Persze fura egy ilyen rosszindulatú, rágalmazó írás után Réz Annát hitelesnek minősíteni mondjuk  Hogyan ne harapjuk el egymás torkát? címmel meghirdetett előadáson.

Dicsérünk és hibáztatunk, bosszankodunk és felháborodunk, szemrehányást teszünk, megbocsátunk, büntetünk és jutalmazunk. Állami intézményeinkben és a saját otthonunkban, szavakkal, tettekkel vagy érzelmekkel, de erkölcsi szempontból egyfolytában reagálunk a másik tetteire. Amikor így teszünk, morálisan felelősnek tartjuk egymást.

Hogyan ne harapjuk el egymás torkát?
Dr. Réz Anna előadása a PszichoFiloExpón


Réz Anna meggyőződése, hogy az erkölcsi-ideológiai vitákat egyre inkább a radikális polarizálódás, a felfűtött érzelmek és az ellenkező nézetet képviselő személyekkel való teljes párbeszéd-képtelenség jellemzi."Ez a jelenség egyéni és társadalmi szinten is érzékelhető károkat okoz, ám egyáltalán nem világos, hogyan tudunk egyéni szinten ellenállni neki. "

Nos, talán nem csupán írnia kellene róla, hanem példát mutatni.  

Amúgy a Gender Studies hazai képviselőinek többsége nagyképű, arrogáns, korlátolt, egydimenziós véleményt közvetít, aztán meg cenzor-inkvizítorként akarnak tiltani és korlátozni mindent, ami nem nyeri el tetszésüket. A női szerepvállalás pedig pontosan egy ilyen érzékeny téma, hiszen "nehogymárvalakimegmondja" - helyettük, mi is a nő igazi szerepvállalása egy ilyen identitásválságban vergődő társadalomban.

Miután nem sikerült lejáratnia az Üvegplafonnak, jött a feminista gittegylet másik tagja, a nemaznem.blog.hu, akikről mondjuk azt azonnal megtudtam, hogy a migránspártolás igen fontos számukra. Itt ismét elgondolkodtam azon, hogy a fenébe lehet egy női jogvédő szervezet migránspártoló? Ha védi a nőket, nem megvédeni kellene attól, hogy olyan emberek lepjék el az országot, akiknek a nő kurvát jelent? Akivel azt csinálhatnak, amit akarnak? És itt ajánlanám az alábbi fotót a figyelmükbe, ha még mindig nem sikerült felfogniuk, hogy az iszlám kultúrában a nő nem éppen egyenrangú fél, sőt. 

Igen, ezt pártolják.

Kérdés, hogy miért teszik, mit akarnak elérni és kinek a támogatásából? Mert mondjuk a nemaznem.blog simán nővédő szervezetként aposztrofálja magát, de még hivatalos címük sincs, mégis "szervezetként" írtak alá egy olyan petíciót, amiben a migránsokkal való jó bánást követelték a kormánytól. Úgy tűnik, nekik ezt is lehet. 

Azt gondolom, hogy meg kell húzni a határvonalat és elmondani a feminista "emancipuncik" gyülekezetének, hogy nem tehetnek meg bármit, akármit, amihez kedvük szottyan, nem hazudhatnak és nem gyalázkodhatnak. Az nem baj, hogy nem egyezik a véleményünk, de az igen, ha ezt ordenáré módon próbálják kifejezésre juttatni. Úgy gondolom, hogy véleményt lehet mondani, másokat nem sértő, megalázó módon. És a gyerekeimnek talán nem kellene azt olvasnia, hogy vannak olyan felnőtt nők(!), akik mocskolják az anyukájukat, mert mást mert gondolni, mint ők.

Más a kritika, más a lejáratás és más az ócsárolás... 

Ők, akik olyannyira másokat elfogadó, toleráns emberekként hirdetik magukat és a jogok érvényesítésének harcosainak állítják be a mozgalmukat (tudom, barokkos jelző ez arra, amit művelnek), nem is értem, miért nem képesek elviselni, ha valaki mást gondol, mint ők.  Tőlem ez teljesen életidegen, szerencsére olyan közegben nőttem fel és élek most is, ahol nem egymás szapulása és mocskolódása okoz földöntúli boldogságot számunkra és elfogadjuk, ha más véleményt fogalmaznak meg mások, mint mi. Hálás vagyok Istennek azért is, mert az olvasóim is normális, emberi hangvételű kommentekben vitatkoznak adott esetben egymással, amiben nem a másik gyalázása a céljuk.

Egyetlen olyan hozzászólással nem találkoztam azonban ezeken az oldalakon, ami érdemi vita alapját képezhetné.

Úgy gondolom, hogy nem méltó felnőtt emberekhez ez a viselkedés. Talán a gyűlöletkeltés helyett fókuszálhatnának "nemesebb" céljaik elérésére... Bár tudom, "nem tehetnek róla, de tehetnek ellene," hogy ne a rosszat akarják mindenben és mindenkiben látni.

És igen, nekünk is fel kellene ébrednünk az altatásból, mert nem csupán az identitásunk, hanem a kereszténység, a konzervatív értékrend ellen is totális támadást indítottak az "elfogadás" zászlaja alatt. 

9
https://kata.blogstar.hu/./pages/kata/contents/blog/32903/pics/lead_800x600.jpg
feminizmus,Jurák Kata
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 9 db hozzászólás érkezett!
László Imre Dino 2018-04-13 06:52:59
Nagyszerűen egy csokorba fogtad amit az oldaladon a témában eddig megosztottál.

Az már kevésbé tetszik hogy itt is "trollok" jelentek meg . Az nem baj ha más véleményt fogalmaznak meg,de a "cikizés" nem helyén való.

De hát ez a népszerűség ára. Ezt eddig is megtapasztalhattad.

Csodálom azt az erőt ami benned lakozik.
Válaszolok
Majoros 2017-02-03 13:43:07
Egy 1992-ben megjelent könyvből."Mondtam én valamit abban a dokumentumfilmben, kivágták belőle. Nagyjából a következőt: Ha elfogadom, hogy az emberélet minden érték forrása, akkor be kell látnom, hogy az anyagyilkos feminizmus családirtása, züllesztése már idáig is több kárt tett az emberiségnek, mint a fasizmus. Pedig az ötvenmillió halottat produkált."http://nepesedes.hu/drupal/node/131
Válaszolok
Judit 2017-01-17 23:24:26
Kedves Kata!

Itt csak az egyetértő véleményeket tűröd meg, vagy a kritikát is?

Leírnám a véleményem, de előbb megkérdezem, hogy van-e értelme, vagy a delete gomb áldozata lesz a kulturáltan megfogalmazott kritika is, illetve válaszolsz-e a neked feltett kérdésekre?

Köszönöm.
Válaszolok
Veres 2017-01-07 12:43:50
A bejegyzés nagyjából minden szavával egyetértek. Nagyjából. A vallást én személy szerint kihagynám a képből, mert hosszú-hosszú évszázadok óta csak az emberek elbutítása a célja, mivel csak akkor lehet őket jól irányítani. Remélem ettől nem sértődik meg senki.
Válaszolok
agenderazgender 2017-01-07 09:36:42
Kedves Kata! A femináculás se felnőtt, se gyerekemberhez nem méltó! További munkádhoz sok sikert kívánok.
Válaszolok
Viktoria
Viktoria 2017-01-04 21:58:16
Kedves Kata!Őszintén elnézést kérek az korábbi írásához való hozzászólásomért!Elolvastam a legújabb bejegyzését, majd a régit újra és újra. El kell ismernem, hogy nagyon is férreértettem az előzőt.Egy-két dologgal még mindig nem értek egyet, legfőképp a stílussal nem, amiben írta.

De azzal igen, hogy a feministák rossz irányba próbálják terelni a mai társadalmunkban elő nőket.Azt is elárulom, hogy az új bejegyzése rádöbbentett dolgokra, amik mellett sokkal könnyebben elhaladtam, minthogy inkabb beismerjem.Azt kivánom, hogy folytassa a blogolást és több ember szemét nyissa fel.

Remélhetôleg többen is mélyebben elgondolkodnak a sorain, mint ahogy én tettem.További sok sikert kivanok!
Válaszolok
heat 2017-01-03 09:52:27
A színes, képes magazinok közül néhány kimondottan nőknek készül, de vannak olyanok is, amik meg csak férfiaknak. Érdekes megnézni, hogy a bennük szereplő nők mennyire különböznek a célcsoporttól függően. A férfimagazinokban szereplő nők a nőiben teltnek, talán még kövérnek is számítanának, míg a női magazinok női a férfiakéban extrém soványak lennének. És ez még csak az alkat. A hajhosszúságban is jelentős az eltérés, a rövid hajú szinte csak a női újságban látható. A szoknya-nadrág viselet aránya is érdekes. Adódik a kérdés, hogy hova igazodjon a mindenképpen megfelelni vágyó nő... Az ismerőseim között azonnal heves vitát váltott ki a kérdés: kinek akar tetszeni a nő.
Válaszolok
Zsolt 2017-01-03 08:42:34
Kedves Kata!

Az előző bejegyzése okán hosszú vitákat folytattam az fb-n általam többé-kevésbé ismert hölgyekkel, jellemzően az Ön álláspontjának védelmében, vagy inkább magyarázójaként, mert sajnos a jelenlegi bejegyzése is színigaz Tettem ezt azért, mert teljes mértékben egyetértek Önnel, abszolút korrektnek találtam az írást. Ennek okán írom most e sorokat, mert a fenti bejegyzés néhány elemén bizony picit megakadtam. A Sorosozás, migráncsozás, keresztény-konzervatív értékek említése sajnos olyan oldal felé sodorja, ahol sem a keresztyén (nem írtam el), sem a konzervatív értékrendet hírből sem ismerik, illetve tesznek rá magasról, ellenben gyönyörűen használják hívószóként, ezáltal a valóban ilyen értékrenddel rendelkező emberek sajnos ösztönösen elutasítással reagálnak ezek említésére. Sikerült devalválni (ismerek idegen szavakat) számos olyan fogalmat, ami valóban alapokat adhat nekünk és gyermekeinknek. Úgy gondolom előbb-utóbb a Habony média bérencének fogják titulálni ( ne adjak ötleteket), és onnantól már nem fog eljutni az esetleg fogékony hallgatósághoz, akik pártállástól függetlenül visítanak a bort szürcsölő vizesembertől. Meg a gyémántos sampontól. Meg a kasmírkivonattól. Egyszóval olyanok mint Ön vagy én. Gondolkodó, érvelni, másokat meghallgatni képes emberek. További kitartást kívánva munkájához, tisztelettel

Nagy Zsolt
Válaszolok
Huffnágel Pista
Huffnágel Pista 2017-01-03 02:29:16
Mélyen Tisztelt Kata!Minden tiszteletem az Öné azért a bizonyos szemfelnyitó cikkért és véleménye melletti bátor, harcos kiállásáért. Engedje meg, hogy az Önt ócsáróló femináci gittegyletről szólva szives figyelmébe ajánljam egyik korábbi írásomat:Már a hazai feminista média is megkezdte zuhanórepülését

http://www.huffnagelpista.com/mar-a-hazai-feminista-media-is-megkezdte-zuhanorepuleset.htmlA magyar nők, a magyar anyák és a teljes hazai Férfijogi mozgalom nevében őszintén remélem, hogy ez a mostani cicaharc csak az első lövésnek fog számítani abban az oly régóta vár és 2017-re ígért harcban, amelynek vége az lesz, hogy ezeket a femináci szervezeteket mind egy szálig elvágják az összes létező állami forrástól, valamint arról is gondoskodnak, hogy putyini mintára külföldről se lehessen pénzelni őket. A feminizmus ugyanis addig tart, amíg multis fizetésekért cserébe lehet nagy nyilvánosság előtt uszítani a család, otthon melege és a gyermekvállalás ellen.Én a 888.hu évvégi Orbán Viktor interjújából idemásolnám az ilyenkor kötelező bekezdést, amit azóta minden reggel és este imáimba foglalok:"GFG: A POLITICO SZERINT A JÖVŐ ÉV SOROS ÉVE LESZ.ORBÁN VIKTOR: NEM AZ ÖVÉ LESZ, HANEM RÓLA FOG SZÓLNI; A KETTŐ NEM UGYANAZ. MERT MI A LOGIKUS VÁLASZ A KIALAKULT HELYZETRE? MINDEN ORSZÁGBAN AZON LESZNEK, HOGY SOROST KISZORÍTSÁK. EZT MÁR MOST LEHET ÉRZÉKELNI EURÓPÁBAN. FELDERÍTIK, HONNAN JÖTTEK A PÉNZEK, MILYEN TITKOSSZOLGÁLATI ÖSSZEFÜGGÉSEK VANNAK, MILYEN NGO-K MILYEN ÉRDEKEKET KÉPVISELNEK. A KÖVETKEZŐ ÉV SOROS ÉS AZ ÁLTALA SZIMBOLIZÁLT ERŐK KISZORÍTÁSÁRÓL FOG SZÓLNI. ILYEN ÉRTELEMBEN TEHÁT A POLITICO JÓSLATA INDOKOLT."Egy nagyon boldog, sikerekben gazdag 2017-et kívánok Önnek mostantól hű olvasója:Huffnágel Pista
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?