2016.08.15.

Szerintem a "se veled, se nélküled" kapcsolat nem más, mint a döntésképtelenség hiánya. Lehet ragozni és magyarázatokat gyártani, hogy miért nem tudjátok elengedni a másikat és miért nem mertek újra együtt lenni...de a tény az, hogy nem vagytok elég határozottak, hogy nemet mondjatok egy olyan dologra, ami már nem épít benneteket. 

2016.07.18.

Fontos az elengedés, "engedd el" - mostanában ezt szajkózza mindenki. Nekem ebből baromira elegem van, de tényleg. Mert mondhatom én kívülállóként, hogy valaki szakadjon már el a múltjától vagy attól, aki játszik vele, kihasználja...ha az a valaki erre képtelen. Egészen egyszerűen nem akarja a leválást.

Mert függ a másiktól, a hiányától, az érzéstől, amit generál benne, még akkor is, ha az rossz. Ilyenkor érzékeli a kínokat, mégis benne ragad, tudja, hogy rombolja, mégis akarja tovább, maga sem érti, miért. Ilyenkor aztán mondhatom, hogy "engedd el", mert néz rám nagy szemekkel, hogy "de azt hogyan kell? próbálom és nem tudom ". Persze eleinte még megpróbáltam elmagyarázni, észérvekkel alátámasztani, amit egyébként ő is tud, hogy "helloka, bele fogsz ragadni a szenvedésbe", de mostanában már meg sem próbálom felrázni ebből az állapotból. Tudjáto
k miért? Mert ha ő nem akarja, akkor nincs miről beszélni.

Ennyi az egész. Akarat. Tudatosság. Nem az elengedés. 

Egy tudatos ember életében nincs helye játszmának, ego-harcnak, bizonyítási kényszernek. Tudja, mi építi, mi rombolja, mi volt a tanítása egy adott kapcsolatban és ezzel a felismeréssel már eszébe sem jut tíz körömmel ragaszkodni ahhoz, ami egyébként folyamatosan padlóra küldi.

"Engedd el"- ezt nem kell tízezerszer mantraként mondogatni annak, aki tisztában van azzal, hogy mire is mond nemet és mit akar elérni, mi a célja. Mert amúgy mindenki boldog akar lenni, tökéletes párkapcsolattal. Azt hiszem, nem árt, ha magadba vésed azt, hogy nem egy másik embertől lehetsz boldog, mert az ideig-óráig tart. Hanem önmagadtól. 
Amikor egyedül is tökéletes harmóniát élsz meg, amikor nincs hiány az életedben valaki után...akkor ragyogni fogsz és ezt a ragyogást mindenki észreveszi majd...az is, aki tényleg megérdemel téged.

Nem az elengedés tehát a titok, hanem az, hogy megtaláld végre azt a valakit önmagadban, aki szereti magát annyira, hogy nemet mondjon egy olyan kapcsolatra, amiben megalázzák, kihasználják, becsapják, taktikáznak és drámáznak vele, ehhez pedig ő asszisztál. (még ha szenved is benne)

"Engedd el" ....igen, engedd el az elengedni akarást, a görcsös bizonyítgatását annak, hogy kellesz valakinek. Bízz magadban, szeresd azt a valakit, aki képes felismerni, mire van szüksége. És az a valaki nem fog elméleteket gyártani, hogy miért nem tudja még elengedni az eddigi rosszat...hanem erős lesz és kitartó. És még véletlenül sem akar szenvedni egyetlen percet sem és nem akar revansot sem venni az őt ért sérelmekért. 
És ehhez az erős, tudatos és kiegyensúlyozott valakihez boldogan fog kapcsolódni az, aki nem lerombol, hanem épít. Aki önmagadért szeret és nem azért, akivé melletted válhatna.

"Elengedés"...? Ez a kulcs a boldogsághoz?  Ugyan.

A Tudatosság. Azt hiszem, ennyi kell csupán, nem lélektani dráma vagy spirituális labirintus. Tudd, hogy ki vagy, mit érsz, hova tartasz. És szeresd azt a valakit annyira, hogy esélyt adsz neki az őszinte, igaz szerelem megélésére.
Mert jogod van szeretve lenni és boldogan élni. Nem kell megalkuvóként beleragadni egy szeretetmentes, hamis kapcsolatba úgy, hogy közben a lelked tudja, hogy többre vagy hivatva, hogy azt a valakit, aki Neked rendeltetett, már sosem ismerheted meg. Miért? Mert így döntöttél. Tényleg csak rajtad múlt. Nem az elengedés-mantrákon.

Szeretettel: 

Jurák Kata

2016.06.23.


Nagyon sok házasságot láttam már felbomlani, sokszor próbáltam mediálni a felek között, de van, amikor az ember megérzi azonnal, hogy hiába minden próbálkozás, ennek a kapcsolatnak bizony vége van. És nem azért, mert annyira elhidegültek volna egymástól a felek, hanem mert vagy az egyik vagy a másik (ritkán mindketten) nem képesek belátni, hogy hibáztak bizonyos dolgokban és lehet, hogy nem kellő figyelemmel és toleranciával élte meg a mindennapokat. 

2016.06.18.

A legtöbben szeretik másként látni magukat, mint amilyenek valójában és amúgy tényleg könnyebb nem szembenézni a hibáinkkal, hanem másokat hibáztatni mindenért. Egy kapcsolat felbomlása után mindig azt szoktam javasolni, hogy ne ugorjanak fejest azonnal egy másikba, hagyjanak időt maguknak arra, hogy megvizsgálják a felismeréseket, tanításokat, amiket az eltelt időszak alatt kaptak meg. Mert nem csak a másik a hibás mindenért. Egy kapcsolatban két ember van, mindketten tesztek bele és vesztek el belőle. 

2016.05.31.

Néha azt akarod, hogy fájjon neki. Fájjon, amit mondasz. Fájjon, amit teszel...mindegy hogyan, de szenvedjen, élje át azokat a kínokat, amiket te..mert annyira szereted, hogy az elviselhetetlen. Hogy megőrülsz a hiányától...és mivel nem akarod, hogy ezt tudja, inkább fájdalmat akarsz okozni neki. Csak egy kicsit visszaadni neki, amit te érzel. Csak a törtrészét. Szenvedjen, lásd a kínjait, elégtételt vegyél azért, mert elvitte a szívedet, elfoglalta a gondolataidat...mert más emberré tett. 

De én azt mondom: legyél erősebb ennél az érzésnél, ne akarj fájdalommal válaszolni azokra a fájdalmakra, amit te érzel miatta. Inkább gondolj arra, mennyire nagyszerű érzéseket generáltatok egymásnak és milyen csodás pillanatokat éltetek át együtt. Szeretetben őrizzétek meg egymást, ne fájdalommal.

Jurák Kata

2016.05.30.

Nehéz felismerni, nehéz beismerni, hogy bizony, téged manipulál, leural, irányít és végül a mélybe taszít a párod, akihez te egyébként tíz körömmel ragaszkodsz. Szinte érthetetlen, mivel és hogyan tudja elérni, hogy mindig ő legyen a jó és te a bűnbak. Hogy mindig az legyen, amit Ő akar és kicsit sem számít az, hogy te mit szeretnél. Ismerős helyzet? Akkor bizony érdemes tovább olvasnod, mert nagy valószínűséggel a párkapcsolatod nárcisztikus. A nárcizmus nem betegség, hanem személyiségzavar, és sajnos az alany beismerése nélkül esélytelen a gyógyítása. Ha ilyen kapcsolatban élsz, jobb, ha menekülsz, mégpedig önvédelemből. Nem túlzás: az életed a tét.

2016.05.29.

Szerintem ez úgy van, hogy amikor valaki azt mondja egy kapcsolat elején, hogy “túl intenzív volt, kicsit lassítsunk”, akkor ezzel azt fejezi ki, hogy megijedt.

2016.05.19.


A legtöbbször már könnyek nélkül sírsz, mosollyal az arcodon...miközben azt érzed, hogy meghasad a szíved.

2016.05.18.

Tudod, a világ tele van olyan emberekkel, akik játszanak. Másokkal. Mások érzéseivel, életével. Nagyszerű manipulátorokról beszélek, akik zseniálisan bújnak álruhába…sokszor tényleg sok időbe telik felismerni őket, van, hogy nem is sikerül.

Hiszel nekik, hiszen olyan szépen mosolyognak, bízol bennük, mert megértően hallgatnak. Barátodnak tekinted, bizalmasoddá fogadod..aztán egyszer csak döbbenten veszed észre, hogy mennyire rossz tanácsokkal látnak el tudatosan és bármikor, azonnal hátba tudna szúrni, ha az érdeke úgy kívánná.

Áskálódik ellened, miközben mosolyog a szemedbe..persze nehéz a felismerés, nagyon is. Meg fájdalmas is. És hihetetlen. Aztán rájössz, hogy igazából azért, mert Ő átvert és kihasznált még nem mindenki tenné ezt meg veled. Mert vannak olyan őszinte emberek melletted, akik feltétel nélkül szeretnek. És nem a hibádat látják, hanem az erényeidet. Tudod, mindenki életében adódik egy ilyen álbarát.

És tudod, miért kapjuk?


Hogy értékelni tudjuk az igaziakat.

2016.05.17.

Az elszakadás egy másik embertől a lelkek búcsúzása... Hiába szakad el a tested, ha a Lelked egy része ott marad.. Itt nincsenek bútorszállítók, akik segítenek, hogy néhány óra alatt megszakadhasson a közös lét.