2016.11.25.

Az elmúlt időszakban több olyan párkapcsolati problémával találkoztam, amikor egy már évek óta működő, stabilnak tűnő párkapcsolatban "egyszer csak" felbukkant egy harmadik fél. Szerintem ez amúgy mégsem úgy van, hogy "egyszer csak ott terem a semmiből". Mert hiába próbálna bárki is bejutni a házba, ha nem lenne nyitva az ajtó. Legalább résnyire. Ahol hiátus van, ott bizony meg van a rés a pajzson és máris lehetőséget adunk annak, hogy valaki felbukkanjon a "mi házunkban". Tegyük félre a szakirodalmat és a női magazinos cikkeket és nézzük egy kicsit más szemszögből a megcsalást.

2016.05.30.

Nehéz felismerni, nehéz beismerni, hogy bizony, téged manipulál, leural, irányít és végül a mélybe taszít a párod, akihez te egyébként tíz körömmel ragaszkodsz. Szinte érthetetlen, mivel és hogyan tudja elérni, hogy mindig ő legyen a jó és te a bűnbak. Hogy mindig az legyen, amit Ő akar és kicsit sem számít az, hogy te mit szeretnél. Ismerős helyzet? Akkor bizony érdemes tovább olvasnod, mert nagy valószínűséggel a párkapcsolatod nárcisztikus. A nárcizmus nem betegség, hanem személyiségzavar, és sajnos az alany beismerése nélkül esélytelen a gyógyítása. Ha ilyen kapcsolatban élsz, jobb, ha menekülsz, mégpedig önvédelemből. Nem túlzás: az életed a tét.

2016.05.12.

Van az úgy, hogy néha lepadlózol. Még ha gyakorlott vagy és baromira megszoktad a kisebb-nagyobb pofonokat az Élettől, akad, ami tényleg a padlóra küld, bármilyen erős is vagy.

2016.05.12.

Hidd el, hogy elérkezik az a pillanat, amikor amikor már nem akarsz olyan emberekkel együtt lenni, akik lehúznak, visszatartanak, a rosszat látják benned, könnyet csalnak a szemedbe.

2016.05.07.

Néha tényleg nehéz. Arcul üt egy szó, belehasít a szívedbe egy hanyagul odavetett mondat, meglátsz valamit, amit megpróbáltak eltitkolni előtted és te nem érted, hogy miért kapod, miért ezt kapod az Élettől, amikor annyira nagyon, kimondhatatlanul hittél benne.

2016.05.02.

Szerintem az egyik lehető legnagyobb ütés, amit tudsz mérni egy másik emberen az az, ha visszaélsz a bizalmával. Ez olyan érzés, mintha kést döfnél a szívébe.