2016.11.10.

Amikor rájössz, hogy milyen törékeny az élet, a tested pedig egy szervtől függ, ami pedig attól, hogy te mennyire égeted két végén a gyertyát...letisztul minden. Kirajzolódik, hogy mit akarsz az élettől, kik a fontosak. És kivel töltenél el "csak még egy percet". Az utolsót. 


Senki nem tudja, meddig él. Lehet, hogy a következő órában már nem lélegzel...élj úgy, hogy minden pillanatod tökéletes legyen.

Éreztesd azokkal, akik fontosak neked, hogy mennyire szereted őket. Mondd el nekik, hogy csak Ők számítanak Neked. 

Tudod, semmit nem viszel a sírba magaddal. És rólad is csak emlékek maradnak. Érzések, amit másokban keltettél. Legyenek ezek olyanok, amikre szívesen emlékeznek. Legyél felejthetetlen. És vigyázz magadra..vigyázz a szívedre. Őrizd meg magad...másoknak.

Szeretettel: 

Jurák Kata

2016.05.30.

Nehéz felismerni, nehéz beismerni, hogy bizony, téged manipulál, leural, irányít és végül a mélybe taszít a párod, akihez te egyébként tíz körömmel ragaszkodsz. Szinte érthetetlen, mivel és hogyan tudja elérni, hogy mindig ő legyen a jó és te a bűnbak. Hogy mindig az legyen, amit Ő akar és kicsit sem számít az, hogy te mit szeretnél. Ismerős helyzet? Akkor bizony érdemes tovább olvasnod, mert nagy valószínűséggel a párkapcsolatod nárcisztikus. A nárcizmus nem betegség, hanem személyiségzavar, és sajnos az alany beismerése nélkül esélytelen a gyógyítása. Ha ilyen kapcsolatban élsz, jobb, ha menekülsz, mégpedig önvédelemből. Nem túlzás: az életed a tét.

2016.05.15.

Néha annyira félünk az újtól, a változástól. Próbáljuk inkább eldobni magunktól, ahelyett, hogy megélnénk, hogy szembenéznénk vele...a feladattal, az érzéssel.

A legrosszabb azonban mégiscsak az, ha magunktól tartunk. A legnagyobb falakat mindig maga köré építi az ember. Észrevétlenül zárod be magad...saját börtönödbe.

Vannak, akik életfogytiglanra ítéltetnek..míg mások képesek arra, hogy kiszabaduljanak..mert megértik: az életben mindent azért kapunk, jót-rosszat egyaránt, hogy tanuljunk belőle, hogy megéljük. Mert minden pillanat ajándék.

És véssétek jól az eszetekbe: "Ami jön fogadjátok, ami megy, engedjétek.."

2016.05.12.

Van az úgy, hogy néha lepadlózol. Még ha gyakorlott vagy és baromira megszoktad a kisebb-nagyobb pofonokat az Élettől, akad, ami tényleg a padlóra küld, bármilyen erős is vagy.

2016.05.02.

Minden pillanatot, amit megélsz, ajándékba kapod. Senki sem tudja, meddig él. Senki nem tudja, hogy mennyi adatott.

Te, és egyedül te vagy a felelős azért, hogy milyen érzéseket keltesz másokban, milyen emlékeket őriznek mások rólad a szívükben.

Élj úgy, hogy amikor rád gondolnak, mosolyogjanak az emberek. Legyél te az öröm forrása, legyél te az, akivel szeretnek együtt lenni... 
Legyél napfény, legyél ragyogás, legyél pótolhatatlan.

Csodás májust...!

Szeretettel: 

Jurák Kata

2016.04.26.

Ha az út, amin jársz, csakis fájdalommal jár...az nem a te utad.

Meg kell tanulnod nem-et mondanod, elmenni onnan, ahol kihasználnak, becsapnak, hazudnak neked.

Nem másokért, magadért.

Mert becsülöd magad annyira, hogy boldog akarsz lenni.

Ne húzd sokáig, bízva abba, hogy megváltozhat az, ami nem működik. Időpocsékolás és felemészt teljesen.

 

Annyira hiábavaló azt gondolni, hogy a régi romokon új palota épület. Tudod, még ha fel is tudod húzni az új épületet, az alapja mégiscsak az a rom lesz, amiről tudod, hogy miért is vált lakhatatlanná.. 

Építs újat, ne félj attól, hogy nem fog menni. 
Attól tarts inkább, hogy nem vesztegettél-e már túl sok időt hiába...boldogtalanul.

Szeretettel: 

Jurák Kata

2016.04.20.

Nézed a tested a tükörben. Már nem tökéletes..mondjuk, soha nem is láttad annak. Hiába mondták, hogy “szép vagy” és hiába dicsért a szerelmed, te mindig találtál hibát magadon. Aztán az évek múlásával már tényleg nem olyan feszes a bőröd, és valóban látszanak szarkalábak a szemed alatt..De most, amikor belenézel a tükörbe, mégis másként látod magad. Nézed a hasad…két gyermeket hordtál benne kilenc hónapig. Nézed a kezed..mennyit emelted fel még huszonkilósan is őket. Nézed a hajad..már megjelentek az ősz szálak..de nem bánod. Nézed a lábad..mennyit futottál utánuk..fáj a derekad a sok hajolástól és emeléstől, a terhességtől, az évek súlyától. Mosolyogsz és tetszik, amit látsz. Egy érett nő mosolyog vissza rád a tükörből, aki nem dőlt be annak, hogy olyanná kellene válnia, mint a celebanyukáknak a tévéből. 

2016.04.20.

Nehéz út vezet odáig, hogy hálás legyél a nehézségért is. Amikor annyi átsírt éjszaka és betegség és csalódás és mélypont van az életedben, hogy azt gondolod, ép ésszel ezt nem lehet kibírni, nem hiszed el, hogy mindez a javadat szolgálja. Csak a fájdalmat érzed, ami szétszakít belül, csak azt látod, hogy minden nap történik valami olyan dolog, ami még mélyebbre húz. 

Persze baromira azt gondolod, hogy "na, ennél lejjebb nem lehetek", aztán mégis.

2016.04.19.

Lehet, hogy most azt látod, minden összeesküdött ellened és nem érted, miért történik veled ennyi rossz. Úgy érzed, már nem bírnál ki még egy pofont az élettől, de amikor újabb csalódás ér, még mindig fel tudsz állni. Mert fel akarsz. Mert fel kell. Csakazértis.


De van egy jó hírem: mindazok a nehézségek, amik nem tudtak végleg megtörni, erőssé tesznek...azok, akik csalódást okoztak, sárba akartak taposni, egyszer irigykedve néznek majd rád. És tudod, azok a nehézségek, amiken keresztülmentél mind arra voltak jók, hogy megtudd, mennyit bírsz, milyen erős vagy. 


És lehet, hogy most azt látod, hogy baromira a gödör alján vagy és arra gondolsz, hogy milyen jó lenne most egy luxusházban, odafent, mint azok, akik belelöktek a föld mélyébe...
De hidd el: elérkezik az idő, amikor megtudod, hogy a gödör igazából megóvott téged egy tornádótól, ami új világot készített el számodra, kisöpörve minden szemetet az utadból, lerombolva a pompás palotákat, felhőkarcolókat, bástyának hitt erődítményeket...és amit te is megláthatsz, ha összeszeded magad és kimászol onnan, nagyon mélyről. 
És még valami: ne a romokra építs, azokra sosem. Építs újat. Stabilat. Erőset. Lehet, hogy csak néhány téglát találsz kezdetben...de azok a téglák biztos alapok lesznek. Ebben biztos vagyok. 

Szeretettel: 

Jurák Kata

2016.04.18.

Nem kell mindig felhőtlenül boldognak lenned. A rózsaszín szappanbuborék is szép, sokan csodálják, de amint kipukkad, csak egy löttyként tekintenek rá. A valóság másként hat, ha nézed a buborékot, színes prizmákat is láthatsz általa..de a világ nem változott, csak te láttad másként..a te nézőpontod nem volt valós. 
Szerintem meg kell tanulni kezelni, ha a buborék kipukkad.

Vannak, akik a löttyre is úgy néznek, mint a buborékra, nem fogadják el, hogy ennyi volt, vége...míg mások a lábukkal eltörlik, nehogy nyoma maradjon. És akad, aki szomorúan ugyan, de elfogadja: ez kipukkadt ..és továbblép..örülve annak, ha újabb buborékot lát útja során.

12