2017.02.19.

Nehéz téma ismét, de azt gondolom, beszélni kell róla. Az utóbbi időben egyre több olyan esettel találkozom, amikor szerelmi háromszögben, nyitott házasságban élnek párok, ami azért mégiscsak fájdalommal jár. "Pedig minden olyan szépen indult és működött..." Elméletben.

Címkék: Jurák Kata
2017.01.07.

Nekem igen markáns véleményem van arról, hogy mindenkinek tudnia kellene, hogy "hol a helye". Persze, tudom én, hogy ez durván hangzik, de sokkal egyszerűbb lenne az élet határozott nemi identitással felvértezett társadalomban. 

Néhány éve kezdtem érzékelni, hogy a nők "igazi férfira" vágynak, a férfiak meg "igazi nőkre", amiből nemes egyszerűséggel azt a következtetést vontam le, hogy itt elcsúszott valami, de rendesen. Szerintem a férfi nem attól férfi, hogy lóg a lába között egy hímvessző. Attól még csak hímnemű, de nem férfi.

2017.01.02.

Mióta első számú közellenséggé avanzsálódtam feminista és balliberális körökben, elég izgalmas az egyébként sem unalmas életem. Azt, hogy ekkora hatása lesz az előző posztnak, nem gondoltam volna, mint ahogyan azt sem, hogy még egy ál-Kata is megjelenik majd, akit Puskás Panninak hívnak. Pannink szivárványszínű fotóval is rendelkezik, amit mégsem kommentálnék. Azt azonban igen, amit azok a szervezetek, propagandisták művelnek "kulturált véleménynyilvánítás" címszó alatt, akikhez köthető a kisasszony és a "szivárványszínűek" tevékenysége is.

2016.11.25.

Az elmúlt időszakban több olyan párkapcsolati problémával találkoztam, amikor egy már évek óta működő, stabilnak tűnő párkapcsolatban "egyszer csak" felbukkant egy harmadik fél. Szerintem ez amúgy mégsem úgy van, hogy "egyszer csak ott terem a semmiből". Mert hiába próbálna bárki is bejutni a házba, ha nem lenne nyitva az ajtó. Legalább résnyire. Ahol hiátus van, ott bizony meg van a rés a pajzson és máris lehetőséget adunk annak, hogy valaki felbukkanjon a "mi házunkban". Tegyük félre a szakirodalmat és a női magazinos cikkeket és nézzük egy kicsit más szemszögből a megcsalást.

2016.11.10.

Amikor rájössz, hogy milyen törékeny az élet, a tested pedig egy szervtől függ, ami pedig attól, hogy te mennyire égeted két végén a gyertyát...letisztul minden. Kirajzolódik, hogy mit akarsz az élettől, kik a fontosak. És kivel töltenél el "csak még egy percet". Az utolsót. 


Senki nem tudja, meddig él. Lehet, hogy a következő órában már nem lélegzel...élj úgy, hogy minden pillanatod tökéletes legyen.

Éreztesd azokkal, akik fontosak neked, hogy mennyire szereted őket. Mondd el nekik, hogy csak Ők számítanak Neked. 

Tudod, semmit nem viszel a sírba magaddal. És rólad is csak emlékek maradnak. Érzések, amit másokban keltettél. Legyenek ezek olyanok, amikre szívesen emlékeznek. Legyél felejthetetlen. És vigyázz magadra..vigyázz a szívedre. Őrizd meg magad...másoknak.

Szeretettel: 

Jurák Kata

2016.09.14.

Egy csomó problémától és lelki válságtól kímélnék meg magukat az emberek, ha azokra néznének, akik szeretik őt, ahelyett, hogy tíz körömmel ragaszkodnának azokhoz, akiknek semmit sem számít.

2016.09.12.


Régóta terveztem, hogy írok nektek arról, milyen veszélyes játék a pohár után nyúlni - először csak néhányszor havonta, aztán hetente, majd naponta "feszültségoldóként". Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem bírja a szervezetem az alkoholt, így engem ez a függőség elkerül. De láttam sok embert a környezetemben, akiknek az életét néhány év alatt totálisan tönkre vágta az, hogy nem voltak képesek más megoldást keresni a problémáikra. Láttam szép nőket elaszalódni és láttam férfiakat, akik emberi roncsokká váltak rövid idő alatt...láttam a családi életük felbomlását, a gyerekeik vívódását és a társuk tehetetlenségét is. Ilyenkor persze felmerül bennem, miért engedte ez meg magának? Kinek a hibája?

Címkék: Jurák Kata
2016.06.23.


Nagyon sok házasságot láttam már felbomlani, sokszor próbáltam mediálni a felek között, de van, amikor az ember megérzi azonnal, hogy hiába minden próbálkozás, ennek a kapcsolatnak bizony vége van. És nem azért, mert annyira elhidegültek volna egymástól a felek, hanem mert vagy az egyik vagy a másik (ritkán mindketten) nem képesek belátni, hogy hibáztak bizonyos dolgokban és lehet, hogy nem kellő figyelemmel és toleranciával élte meg a mindennapokat. 

2016.06.18.

A legtöbben szeretik másként látni magukat, mint amilyenek valójában és amúgy tényleg könnyebb nem szembenézni a hibáinkkal, hanem másokat hibáztatni mindenért. Egy kapcsolat felbomlása után mindig azt szoktam javasolni, hogy ne ugorjanak fejest azonnal egy másikba, hagyjanak időt maguknak arra, hogy megvizsgálják a felismeréseket, tanításokat, amiket az eltelt időszak alatt kaptak meg. Mert nem csak a másik a hibás mindenért. Egy kapcsolatban két ember van, mindketten tesztek bele és vesztek el belőle. 

2016.05.30.

Nehéz felismerni, nehéz beismerni, hogy bizony, téged manipulál, leural, irányít és végül a mélybe taszít a párod, akihez te egyébként tíz körömmel ragaszkodsz. Szinte érthetetlen, mivel és hogyan tudja elérni, hogy mindig ő legyen a jó és te a bűnbak. Hogy mindig az legyen, amit Ő akar és kicsit sem számít az, hogy te mit szeretnél. Ismerős helyzet? Akkor bizony érdemes tovább olvasnod, mert nagy valószínűséggel a párkapcsolatod nárcisztikus. A nárcizmus nem betegség, hanem személyiségzavar, és sajnos az alany beismerése nélkül esélytelen a gyógyítása. Ha ilyen kapcsolatban élsz, jobb, ha menekülsz, mégpedig önvédelemből. Nem túlzás: az életed a tét.