2016.05.30.

Nehéz felismerni, nehéz beismerni, hogy bizony, téged manipulál, leural, irányít és végül a mélybe taszít a párod, akihez te egyébként tíz körömmel ragaszkodsz. Szinte érthetetlen, mivel és hogyan tudja elérni, hogy mindig ő legyen a jó és te a bűnbak. Hogy mindig az legyen, amit Ő akar és kicsit sem számít az, hogy te mit szeretnél. Ismerős helyzet? Akkor bizony érdemes tovább olvasnod, mert nagy valószínűséggel a párkapcsolatod nárcisztikus. A nárcizmus nem betegség, hanem személyiségzavar, és sajnos az alany beismerése nélkül esélytelen a gyógyítása. Ha ilyen kapcsolatban élsz, jobb, ha menekülsz, mégpedig önvédelemből. Nem túlzás: az életed a tét.

2016.05.12.

Hidd el, hogy elérkezik az a pillanat, amikor amikor már nem akarsz olyan emberekkel együtt lenni, akik lehúznak, visszatartanak, a rosszat látják benned, könnyet csalnak a szemedbe.

2016.05.12.

Tudod, a szerelem nem csupán mindent elsöprő érzés. Az, ha szerelmes vagy, azt is jelenti, hogy tiszteled a másikat annyira, hogy nem hagyod kétségek között. Figyelsz rá...arra, amit mond, amit érez..és nem helyezed önmagad a másik elé semmilyen szinten.

2016.05.02.

Szerintem az egyik lehető legnagyobb ütés, amit tudsz mérni egy másik emberen az az, ha visszaélsz a bizalmával. Ez olyan érzés, mintha kést döfnél a szívébe.

2016.04.26.

Ha az út, amin jársz, csakis fájdalommal jár...az nem a te utad.

Meg kell tanulnod nem-et mondanod, elmenni onnan, ahol kihasználnak, becsapnak, hazudnak neked.

Nem másokért, magadért.

Mert becsülöd magad annyira, hogy boldog akarsz lenni.

Ne húzd sokáig, bízva abba, hogy megváltozhat az, ami nem működik. Időpocsékolás és felemészt teljesen.

 

Annyira hiábavaló azt gondolni, hogy a régi romokon új palota épület. Tudod, még ha fel is tudod húzni az új épületet, az alapja mégiscsak az a rom lesz, amiről tudod, hogy miért is vált lakhatatlanná.. 

Építs újat, ne félj attól, hogy nem fog menni. 
Attól tarts inkább, hogy nem vesztegettél-e már túl sok időt hiába...boldogtalanul.

Szeretettel: 

Jurák Kata

2016.04.19.

Lehet, hogy most azt látod, minden összeesküdött ellened és nem érted, miért történik veled ennyi rossz. Úgy érzed, már nem bírnál ki még egy pofont az élettől, de amikor újabb csalódás ér, még mindig fel tudsz állni. Mert fel akarsz. Mert fel kell. Csakazértis.


De van egy jó hírem: mindazok a nehézségek, amik nem tudtak végleg megtörni, erőssé tesznek...azok, akik csalódást okoztak, sárba akartak taposni, egyszer irigykedve néznek majd rád. És tudod, azok a nehézségek, amiken keresztülmentél mind arra voltak jók, hogy megtudd, mennyit bírsz, milyen erős vagy. 


És lehet, hogy most azt látod, hogy baromira a gödör alján vagy és arra gondolsz, hogy milyen jó lenne most egy luxusházban, odafent, mint azok, akik belelöktek a föld mélyébe...
De hidd el: elérkezik az idő, amikor megtudod, hogy a gödör igazából megóvott téged egy tornádótól, ami új világot készített el számodra, kisöpörve minden szemetet az utadból, lerombolva a pompás palotákat, felhőkarcolókat, bástyának hitt erődítményeket...és amit te is megláthatsz, ha összeszeded magad és kimászol onnan, nagyon mélyről. 
És még valami: ne a romokra építs, azokra sosem. Építs újat. Stabilat. Erőset. Lehet, hogy csak néhány téglát találsz kezdetben...de azok a téglák biztos alapok lesznek. Ebben biztos vagyok. 

Szeretettel: 

Jurák Kata

2016.04.18.

Nem kell mindig felhőtlenül boldognak lenned. A rózsaszín szappanbuborék is szép, sokan csodálják, de amint kipukkad, csak egy löttyként tekintenek rá. A valóság másként hat, ha nézed a buborékot, színes prizmákat is láthatsz általa..de a világ nem változott, csak te láttad másként..a te nézőpontod nem volt valós. 
Szerintem meg kell tanulni kezelni, ha a buborék kipukkad.

Vannak, akik a löttyre is úgy néznek, mint a buborékra, nem fogadják el, hogy ennyi volt, vége...míg mások a lábukkal eltörlik, nehogy nyoma maradjon. És akad, aki szomorúan ugyan, de elfogadja: ez kipukkadt ..és továbblép..örülve annak, ha újabb buborékot lát útja során.

2016.04.15.

A hálaadás életforma. Meg kell tanulnod hálásnak lenned mindenért: az életért, a családodért, a barátaidért, hogy van mit enned és van hol laknod.

Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy minden reggel hálát adok legalább három dologért. Mások kávéval indítják a napot, én azzal, hogy arra gondolok, milyen nagyszerű, hogy egészséges vagyok, csodálatos gyerekeim vannak és van munkahelyem. Néhány másodperc csupán, de az egész napomat jól indítom, hiszen tudatosul, hogy mindenem meg van, amire szükségem van az életben. A hála átprogramozza a negatív érzéseket és rájössz, nincs miért keseregned, hiszen oly sok mindened van.  

Ha ott a hála a szívedben, eltörpül mellette az aggodalom, a félelem, egészen egyszerűen kiszorítja őket a hála. Mert nem fér meg egyszerre a két érzés benned. Csak rajtad múlik, melyiknek adsz teret.

Szeretettel: 

Jurák Kata