2016.06.23.


Nagyon sok házasságot láttam már felbomlani, sokszor próbáltam mediálni a felek között, de van, amikor az ember megérzi azonnal, hogy hiába minden próbálkozás, ennek a kapcsolatnak bizony vége van. És nem azért, mert annyira elhidegültek volna egymástól a felek, hanem mert vagy az egyik vagy a másik (ritkán mindketten) nem képesek belátni, hogy hibáztak bizonyos dolgokban és lehet, hogy nem kellő figyelemmel és toleranciával élte meg a mindennapokat. 

2016.06.18.

A legtöbben szeretik másként látni magukat, mint amilyenek valójában és amúgy tényleg könnyebb nem szembenézni a hibáinkkal, hanem másokat hibáztatni mindenért. Egy kapcsolat felbomlása után mindig azt szoktam javasolni, hogy ne ugorjanak fejest azonnal egy másikba, hagyjanak időt maguknak arra, hogy megvizsgálják a felismeréseket, tanításokat, amiket az eltelt időszak alatt kaptak meg. Mert nem csak a másik a hibás mindenért. Egy kapcsolatban két ember van, mindketten tesztek bele és vesztek el belőle. 

2016.05.30.

Nehéz felismerni, nehéz beismerni, hogy bizony, téged manipulál, leural, irányít és végül a mélybe taszít a párod, akihez te egyébként tíz körömmel ragaszkodsz. Szinte érthetetlen, mivel és hogyan tudja elérni, hogy mindig ő legyen a jó és te a bűnbak. Hogy mindig az legyen, amit Ő akar és kicsit sem számít az, hogy te mit szeretnél. Ismerős helyzet? Akkor bizony érdemes tovább olvasnod, mert nagy valószínűséggel a párkapcsolatod nárcisztikus. A nárcizmus nem betegség, hanem személyiségzavar, és sajnos az alany beismerése nélkül esélytelen a gyógyítása. Ha ilyen kapcsolatban élsz, jobb, ha menekülsz, mégpedig önvédelemből. Nem túlzás: az életed a tét.

2016.05.17.

Az elszakadás egy másik embertől a lelkek búcsúzása... Hiába szakad el a tested, ha a Lelked egy része ott marad.. Itt nincsenek bútorszállítók, akik segítenek, hogy néhány óra alatt megszakadhasson a közös lét. 

2016.05.12.

Tudod, a szerelem nem csupán mindent elsöprő érzés. Az, ha szerelmes vagy, azt is jelenti, hogy tiszteled a másikat annyira, hogy nem hagyod kétségek között. Figyelsz rá...arra, amit mond, amit érez..és nem helyezed önmagad a másik elé semmilyen szinten.

2016.05.07.

Néha tényleg nehéz. Arcul üt egy szó, belehasít a szívedbe egy hanyagul odavetett mondat, meglátsz valamit, amit megpróbáltak eltitkolni előtted és te nem érted, hogy miért kapod, miért ezt kapod az Élettől, amikor annyira nagyon, kimondhatatlanul hittél benne.

2016.05.02.

Szerintem az egyik lehető legnagyobb ütés, amit tudsz mérni egy másik emberen az az, ha visszaélsz a bizalmával. Ez olyan érzés, mintha kést döfnél a szívébe.

2016.04.27.

Szerintem meg kell húzni a határvonalat, hogy meddig engeded meg magadnak, hogy "elnézd, megértsd, toleráld" a másik viselkedését, ami számodra bántó.

Persze, tudom én azt, hogy mindig van mentség arra, ha az ő szenvedéstörténete miatt ingerültebb veled és az is természetessé vált köztetek, hogy mindig az számít, hogy Vele mi van - és kicsit sem érdekli, hogy Te hogy vagy, te mit érzel. Tudod, az ilyen kapcsolatokban neked nem kell mártírként benne lenned.

2016.04.22.

Az évek alatt megtanulod: ha valakinek fontos vagy, akkor keres. És már nem mantrázol önmegnyugtató kibúvókat, hogy “azért nem hív, mert nem ér rá..” vagy “biztos nincs alkalma arra, hogy megcsörgessen”. Nem. Az idő múlásával komoly tapasztalatot szerzel abban, hogy helyén kezeld a dolgokat.

Ha valaki akar téged, az időt szakít rád. Érdekli, hogy mi van veled, akarja hallani a hangod. És nem csak akkor, amikor Neki szüksége van Rád. Mert szeret. Mert fontos vagy neki. Tudod, úgy igazán…és nem csak szavakkal. Igen, az évek múlásával már nem az számít, hogy ki mit mond. Hanem az, hogy ki mit tesz.

Azt hiszem a legnagyobb hiba mégiscsak az, amikor nem szabunk határt a gondolatainknak. Felruházunk embereket olyan tulajdonságokkal, amivel nem rendelkeznek, mást látunk dolgokba, mint amik valójában.
Egy idő után megtanulod persze a finom különbségtételeket...de addig..addig még sokszor kerülsz a padlóra, döngetsz zárt ajtókat, és sírod könnyesre a párnád.
Tudod, a legnehezebb mégiscsak az, hogy be kell ismerned önmagad kudarcát.

Régebben úgy gondoltam, hogy minden találkozás mély nyomot hagy a lelkünkben. Meg azt is, hogy addig maradj, amíg be nem teljesítetted a küldetésed a másikkal kapcsolatban.
Most már azt gondolom, hogy minden találkozás egy felismerés. Felismered, hogy szükséged van rá..vagy tartod annyira erősnek magad, hogy tudsz nemet mondani.
Mert értékeled magad annyira, hogy tovább lépj, mert az már csak visszahúzna, leuralna.
Nincs szükség mantrákra, hogy “megváltozik”, meg hogy:”minden jó lesz”. Egész egyszerűen tovább kell állni a felismeréssel a szívedben: azért kaptad, hogy tudd, mire nincs szükséged.
Nem kell túlbonyolítani. Tényleg nem.

Jurák Kata

2016.04.22.

A Nő útközben ezerszer végigmondta magában, hogy mit és hogyan fog majd mondani a Férfinak. Elhatározta, hogy Ő most nagyon nyersen és kendőzetlenül őszintén fog beszélni, mert a Férfi ezt érdemli. És természetesen majd jól kiadja a Férfi útját, mert nekik nincs közös jövőjük. Ez biztos. Győzködte magát, hogy csakis ez lesz a legjobb megoldás, nincs más opció. Arra is felkészült, hogy gigantikus veszekedés lesz a találkozóból, mert ahogy a Férfit ismeri, nem fogja annyiban hagyni, hogy így beszéljen vele.

12